Wie zijn wij

Kwekerij Spilt is gestart in het jaar 1919 toen opa G. Spilt grond kocht aan de Huizerstraatweg om er groente te gaan kweken.

Oma Spilt ventte in eerste instantie deze groente zelf uit in Huizen. Later werd de groente naar de veiling in Hilversum gebracht en geveild. Toen er een veiling in Naarden kwam werd de groenten daar geveild en na het opheffen van deze veiling ging men weer naar Hilversum. Intussen was vader Dirk Spilt ook werkzaam in de kwekerij en hij nam in 1960 de groentekwekerij van zijn vader over. Na het opheffen van de veiling in Hilversum verkocht vader Dirk de groente vanuit zijn schuur aan de Huizerstraatweg. Daarnaast begon de verkoop van groenteplanten, aan de volkstuinder, behoorlijke vormen aan te nemen en werd ook gestart met de verkoop van kruiden en perkplanten. In 1986 nam zoon Gert Spilt, de huidige eigenaar, het bedrijf over. Hij bouwde het bedrijf met de hulp van echtgenote Ineke uit tot een goed lopend bedrijf met een vaste klantenkring en een aantal zeer ervaren personeelsleden met een lange staat van dienst.

Kwekerij Spilt is gespecialiseerd in groenteplanten, kruiden, zelf gekweekte perkplanten en de inmiddels beroemde hanging basket met diverse perkplanten in vele variaties en kleuren.

In 2002 sloot Kwekerij Spilt zich aan bij Groengilde. Dit is een Coöperatieve vereniging van kleinere en middelgrote tuincentra waarbij de nadruk op het ‘groen’ ligt.

In 2010 sloot Kwekerij Spilt zich aan bij Huyskweker. Een naam waaronder een aantal kwekers van zomerbloeiers samenwerken.

Vanaf 1 januari 2020 maakt Kwekerij Spilt deel uit van de ‘Topkwekers’, een coöperatieve vereniging bestaande uit een afsplitsing van de Huyskweker groep.

Topkweker

Topkweker is een veelzeggende naam waaronder een aantal kwekers van zomerbloeiers in Nederland samenwerken. Een naam die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij en een fantastische bloei dankzij de topproducten.

 1. De eenjarige zomerbloeiers van Topkweker haalt u er zo uit. U herkent ze aan een goed vertakte plant en een uitbundige bloei. Dit betreft zomerbloeiers in alle soorten en kleuren, van hangplanten tot terras- en kuipplanten.
 2. De slimme plantenbakken. Er is een plantenbak ontwikkeld die het verzorgen van de planten voor iedereen eenvoudig maakt. Dankzij het verborgen waterreservoir in de bodem, voorziet de bak uw plant van voldoende water. Het enige wat u moet doen is zorgen voor voldoende water en voeding
 3. Echte kwekerspotgrond. De ideale potgrond voor de particulier die houdt van heel veel bloemen. De eenjarige zomerbloeiers gedijen uitstekend in deze grond, zeker als u dit combineert met onze meststoffen.
 4. Turbo meststof. Deze meststoffen zijn samengesteld uit onmisbare voedingselementen. Ze zorgen ervoor dat de plant gezond en sterk blijft. U merkt dat aan de goede groei, perfecte kleur en prachtige bloei.
 5. Inplantservice en ruilsysteem. De slimme plantenbakken welke u bij ons gekocht heeft kunt u ieder seizoen / jaar opnieuw laten inplanten. Breng ze leeg en schoon terug en u betaalt dan alleen de vulling.
 6. De hangpotten met waterreservoir kunt u na het seizoen schoon en leeg inleveren, u ontvangt hiervoor korting, bij aanschaf van een hanging basket met waterreservoir, in het nieuwe seizoen. Wij hergebruiken deze potten om zo bij te dragen aan een schoner milieu.

Acties

Voor scholen en verenigingen kunnen wij een leuke actie aanbieden m.b.t. de verkoop van groenteplanten, zomerbloeiers of bloembollen. Informeer naar de mogelijkheden.

Oldtimer

Omdat wij hobbymatig een aantal oldtimers bezitten, organiseren we met enige regelmaat een toertocht voor oldtimers door onze mooie regio.  Deelnemers komen uit de wijde regio en dit zorgt voor een bonte stoet van zeer oude tot minder oude oldtimers, van blinkende tot dof van ouderdom met op kop 1 van onze oldtimers. Ook vinden wij het leuk om ze heel af en toe in te zetten als trouwauto o.i.d. met chauffeur. Enkele foto’s kunnen bij serieuze belangstelling worden toegezonden. Stuurt u ons dan een berichtje per email.

Assortiment

 • Zomerbloeiers groot assortiment in soorten en kleuren
 • Hanging baskets van klein (21cm) tot groot (35 cm) op kleur en als mix, met en zonder waterreservoir
 • Vaste planten tegen scherpe prijzen
 • Groenteplanten in een groot assortiment van maart tot september
 • Kruidenplanten van maart tot juli en een aantal vaste soorten jaarrond
 • Chrysantenstekken klein- en grootbloemig van eind april tot juni
 • Kamerplanten jaarrond leverbaar
 • Zaden in een zeer groot assortiment w.o. groente- en bloemenzaden waarvan een deel biologisch
 • Bollen en knollen groot assortiment maart/juni en september/eind december
 • DCM kwaliteitspotgronden voor verschillende toepassingen
 • Meststoffen diverse soorten w.o. biologisch
 • Gereedschappen in ruime keus
 • Potterie voor kamer- en buitenplanten, kunststof en aardewerk
 • Brocante, curiosa en decoratie artikelen