Wie zijn wij

Kwekerij Spilt is gestart in het jaar 1919 toen opa G. Spilt grond kocht aan de Huizerstraatweg om er groente te gaan kweken.

Oma Spilt ventte deze groente uit in Huizen. Later werd de groente op de veiling in Hilversum geveild, daarna kwam er een veiling in Naarden en na het opheffen van deze ging men weer naar Hilversum .Intussen was vader Dirk Spilt ook zijn vader gaan helpen en nam de groente kwekerij in 1960 van zijn vader over. Na het opheffen van veiling Hilversum werd de groente vanuit de schuur verkocht. Ook begon de verkoop van groenteplanten aan de volkstuinder behoorlijke vormen aan te nemen en werd ook begonnen met de verkoop van kruiden en perkplanten. In 1986 nam Gert Spilt het bedrijf over.  Hij bouwde het met hulp van echtgenote Ineke uit tot een goed lopend bedrijf met een vaste klantenkring.

Kwekerij Spilt gespecialiseerd in groenteplanten, kruiden, zelf gekweekte perkplanten en onze baskets met diverse perkplanten. In 2002 sloot Kwekerij Spilt zich aan bij Groengilde. Dit is een coop. vereniging van kleinere en middelgrote tuincentra waarbij de nadruk op het ‘groen’ligt. In 2010 sloot Kwekerij Spilt zich ook aan bij Huyskweker. Een naam waaronder een aantal kwekers van zomerbloeiers samenwerken.

Groengilde

Groengilde is een coop. ver. voor  kleine en middelgrote tuincentra met vooral vestigingen in het noorden en oosten van het land. Door deze samenwerking kunnen we scherp inkopen en gezamenlijk 8 maal per jaar een folder uitbrengen in een oplage van ongeveer 300-400000 per keer.Groengilde leden onderscheiden zich doordat de nadruk op ‘groen’ligt en er ook vakmanschap aanwezig is.

Info www.groengilde.nl

Huyskweker , kwekers van huis uit

Huyskweker is een veelzeggende naam waaronder een aantal kwekers van zomerbloeiers in Nederland samenwerken.Een naam die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij en een fantastische bloei dankzij de topprodukten.

  1. De eenjarige zomerbloeiers van Huyskweker haalt u er zo uit. U herkent ze aan een goed vertakte plant en uitbundige bloei. Zomerbloeiers in alle soorten en kleuren. Van hangplanten tot terras en kuipplanten.
  2. De slimme plantenbakken. Er is een plantenbak ontwikkeld die het verzorgen van de planten voor iedereen eenvoudig maakt. Dankzij het verborgen waterreservoir in de bodem, voorziet de bak uw plant van voldoende water. Het enige wat u moet doen is zorgen voor voldoende water en voeding
  3. Echte kwekerspotgrond .De ideale potgrond voor de particulier die houdt van heel veel bloemen.De eenjarige zomerbloeiers gedijen uitstekend in deze grond, zeker als u dit combineert met onze meststoffen.
  4. Huyskweker meststof. Deze meststoffen zijn samengesteld uit onmisbare voedings elementen. Ze zorgen ervoor dat de plant gezond en sterk blijft.U merkt dat aan de goede groei, perfecte kleur en prachtige bloei.
  5. Inplantservice en ruilsysteem.De slimme plantenbakken welke u bij ons gekocht heeft kunt u ieder seizoen / jaar opnieuw laten inplanten. Breng ze leeg en schoon terug en u betaalt dan alleen de vulling.

Info www.huyskweker.nl

Akties

Voor scholen en verenigingen kunnen wij een leuke aktie aanbieden m.b.t. de verkoop van zomerbloeiers of bloembollen. Informeer naar de mogelijkheden.

Oldtimer

Doordat wij als hobby oldtimers hebben , organiseren we met enige regelmaat een toertocht voor oldtimers door onze mooie regio. Het is een bonte stoet van hele oude tot minder oude en de ene blinkend en de andere dof van ouderdom, vooraf gegaan door een van onze oldtimers.Zie de foto’s Ook vinden wij het leuk om ze heel af en toe in te zetten als trouwauto o.i.d. met chauffeur. Heeft u interesse mail ons dan.

Assortiment

Zomerbloeiers groot ass. in soorten en kleuren Hanging baskets van klein 21cm tot groot 35 cm op kleur en als mix Vaste planten tegen scherpe prijzen Groenteplanten in zeer groot ass. van maart tot september Kruidenplanten van maart tot juli en een aantal vaste jaarrond Chrysantenstekken  klein en grootbloemig van eind april tot juni Zaden groot ass. groente- en bloemenzaden Bollen en knollen groot ass. maart/juni en september/eind december Potgronden voor verschillende toepassingen Meststoffen diverse soorten Gereedschappen in ruime keus Potterie kunststof en aardewerk.